Adana Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Adana Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Her Yönü İle ‘Zorbalık’ Konusunu Tüm Sınıflarda İşledi
Adana Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Her Yönü İle ‘Zorbalık’ Konusunu Tüm Sınıflarda İşledi Adana Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Her Yönü İle ‘Zorbalık’ Konusunu Tüm Sınıflarda İşledi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencileri ile ‘Zorbalık’ konusunda paylaşımda bulundu.

14.02.2017-17.02.2017 tarihleri arasında, müsait olan ders saatlerinde, 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri ile kendi sınıflarında paylaşımda bulunuldu. Adana Okyanus Koleji Ortaokulu Rehber Öğretmeni Psk. Sevda Avunduk tarafından slayt ve video eşliğinde yapılan sunum, içeriğinin önemi nedeniyle karşılıklı uzun sohbetler ile konunun içselleşmesi amacıyla yapıldı.

Seminerin sunumu esnasında, en az bir öğrencinin kendi uğradığı fiziksel, duygusal, sözel ya da siber zorbalık örneğinden yola çıkarak, somutlaşmış hali ile konu öğrenciler tarafından daha anlaşılır bir hal aldı. Hatta birçok öğrenci, farkında olmadan yaptığı şeyin ‘zorbalık’ olarak nitelendirilebileceği olasılığının paylaşımında bulundu.

Kendi içinde çeşitli yüzleşmeler, karşılıklı rahatsızlıkların dile getirilmesi ile bir sunumdan çok daha fazla getirisi olan paylaşımın sonunda, umulmayan pozitif yaklaşımlar ortaya çıktı. Kazanım açısından amacına ulaşan bu paylaşımın sosyal yaşamda yer bulmasının ümidi ile öğrencilerimiz hafta sonu tatiline uğurlandı.

 


Haber
:
Fatma Karamuk
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
ÖNDER ÇELEN
Tarih
:
21 Şubat 2017, Salı 16:57
Okunma
:
856 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları