Adana Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Adana Okyanus Kolejinde ‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ Projesi
Adana Okyanus Kolejinde ‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ Projesi Adana Okyanus Kolejinde ‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ Projesi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji Ortaokulu ‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ Projesi Kapsamında Meslek Tanıtım Stajlarına, ‘Harita Mühendisliği’ Mesleği ile Devam Ediyor.

Rehberlik birimi ve okul idaresinin ortaklaşa yürüttüğü projenin altıncı stajı, 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü Adana Okyanus Koleji Ortaokul Rehber Öğretmeni Psk. Sevda Avunduk gözetiminde, farklı sınıflardan toplam 12 öğrenci ve ‘Harita Mühendisliği’ mesleği ile gerçekleşti.

5-A sınıfı öğrencilerimizden Ata Göktuğ’un babası olan velimiz, Harita Mühendisi Timur Tahir Göktuğ, yoğun işlerine verdiği kısa molasında bizlerle oldu. Okulumuzun fiziki yapısının müsaitliği nedeniyle staj sürecini bizlere taşıdığı aletlerle gerçekleştirdi. Harita Mühendisliğinin en önemli unsurlarından birisi olan ölçüm ve yerinde saptamalara dair somut anlara şahit olmamızı sağladı.

Birçok mesleğe ait ilginç araç-gereçler olsa da Harita Mühendisliği mesleğine ait, dönem dönem görüp işlevselliğinden haberdar olmadığımız birçok alet ile bizleri tanıştırıp kullanma imkânı sağladı. Şüphesiz bu aletler içerisinde öğrencilerimizin en fazla ilgisini çeken ‘Ölçüm Robotu’ oldu. Birlikte belirlediğimiz nokta koordinatlar üzerinde uçan robotun havadan görüntülerini izleyip çektiği fotoğraflarla, hem teori hem pratiği bir arada yaşadığımız keyifli ve öğretici saatler yaşandı.  


Haber
:
Fatma Karamuk
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Önder Çelen
Tarih
:
20 Mayıs 2016, Cuma 16:04
Okunma
:
621 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları