Adana Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Adana Okyanus Koleji’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni
Adana Okyanus Koleji’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Adana Okyanus Koleji’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Töreni

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78.yılında Adana Okyanus Koleji tören alanında tüm kademelerln katılımıyla 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 09.05’te anıldı.Tören alanında saygı duruşunun hemen ardından İstiklal Marşı coşkulu bir şekilde okundu.

Program okulun konferans salonunda saat 09.30’da Atatürk’ün son günlerini anlatan video ile başladı. Daha sonra Ortaokul Meclis Başkanı Uygar Saçmalıoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın hemen ardından 6.sınıf öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım Oratoryosu gerçekleşti. İzleyicilerden büyük alkış alan oratoryodan sonra 5.sınıf öğrencileri Mustafa Kemaller Tükenmez şiirini okuyarak sahneye çıktı. Sahnedeki öğrenciler şiirin sonunda Atatürk maskelerini taktılar. Bu gösteriden sonra 6.sınıf öğrencisi Ela Kurum Atatürk İlkeleri adlı şiiri okudu.

Barkovizyondan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi izlendikten sonra tüm kademe öğrencileri ayağa kalkarak hep bir ağızdan Ata’ya Cevap verdiler. İzleyicelerin şaşkın bakışları arasında okunan Ata’ya cevap salondaki izleyicelere duygusal anlar yaşattı. Büyük alkışlar eşliğinde sahneye 3.sınıf öğrencileri gelerek halk oyunları gösterisini sundular. Bu gösterinin hemen ardından Atatürk Korosu sahneye gelerek şarkılarını söylediler.

Program Atatürk’ün sevdiği türküler ile sonlandırıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 78. yılında saygı ve minnetle anıyoruz.


Haber
:
Fatma Karamuk
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
ÖNDER ÇELEN
Tarih
:
12 Kasım 2016, Cumartesi 11:09
Okunma
:
1.269 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları