Adana Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Adana Okyanus Koleji Öğrencileri Seyhan İlçesinde İlçe Başkanlık Seçimlerine Katıldı
Adana Okyanus Koleji Öğrencileri Seyhan İlçesinde İlçe Başkanlık Seçimlerine Katıldı Adana Okyanus Koleji Öğrencileri Seyhan İlçesinde İlçe Başkanlık Seçimlerine Katıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji Öğrencileri 19 Ekim 2016 Çarşamba Günü, Taşkent İlkokul ve Ortaokulu toplantı salonunda, saat 09.00 itibari ile başlayan, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Seyhan İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimlerine katıldı.

26 Eylül 2016 tarihinde ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ çerçevesinde gerçekleştirilen ve demokrasinin eğitim yoluyla güçlendirilmesi, eğitim sisteminin demokratik değerler açısından geliştirilmesi adına Adana Okyanus Koleji’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Okul başkanlık seçiminde; öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürü gibi becerilerin kazandırılması amaçlandı.

7-10 Ekim tarihleri arasında Adana Okyanus Koleji’nin tüm kademelerinde yapılan seçimlerle Okul Meclis Başkanlarımız belirlendi. Adana Okyanus Koleji olarak, İlkokul kademesinden 4/A sınıfından Rana Betül Yıldız, Ortaokul kademesinden 7/A sınıfından  Kemal Uygar Saçmalıoğlu ve Lise kademesinden 11/A sınıfından Gökay Baran Sarıdoğan ile birlikte İlçe Başkanlık Seçimine katılım sağlandı.

İlkokul Rehber Öğretmeni Pınar Acar, Ortaokul Rehber Öğretmeni Sevda Avunduk, Lise Rehber Öğretmeni Cansu Özçetin öğrencilerine bu süreçte eşlik etti. İlkokul kademesinden 4/A sınıfından Rana Betül Yıldız’ın ilçe başkanlığına da aday olduğu organizasyonda ‘Geleceğimizi yetişkinlerin ellerinden alarak kendi çocuklarımızın elleriyle yeniden kurmalıyız.’ diyerek çocukların söz hakkının geleceğimizdeki önemine vurgu yaptı. Aday öğrencimiz ve oylarını kullanan diğer öğrencilerimiz farklı bir demokrasi platformu deneyimi kazanmış oldu.

 

 


Haber
:
Fatma Karamuk
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
ÖNDER ÇELEN
Tarih
:
21 Ekim 2016, Cuma 12:54
Okunma
:
2.816 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları