Adana Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Adana Okyanus Koleji İlkokul Öğrencileri Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmayı Öğreniyor
Adana Okyanus Koleji İlkokul Öğrencileri Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmayı Öğreniyor Adana Okyanus Koleji İlkokul Öğrencileri Sınav Kaygısıyla Başa Çıkmayı Öğreniyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri 21 Kasım 2016 Pazartesi günü rehber öğretmen Pınar Acar’ın uyguladığı "Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Grup Çalışmasının" 1. oturumuna katıldı.

Rehberlik biriminin öğrencilerine uyguladığı envanterlerin sonucunda sınav kaygısı yaşadığı belirlenen 4. sınıf öğrencilerimiz sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını aramak için bir araya geldi. Öncelikle neden ve hangi durumlarda kaygı duyduğumuzu, kaygımızın hangi durumlarda arttığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler yakın geçmişe giderek sınav anındayken neler hissettiklerini ve bedenlerinde nasıl değişimler gözlemlediklerini paylaştılar. Kaygı anında yaşadıkları durumları örneklerle ifade ettiler.  

Grup çalışmasının ikinci aşamasında bu kaygı durumu ile nasıl başa çıkabilecekleri üzerinde duruldu. Çalışmaya aktif olarak katılan öğrenciler sınavlardan önce ve sınav sırasında nelere özen göstermeleri gerektiğini ve nasıl önlemler alınabileceğini hep birlikte öğrendi.

Grup çalışması müzik eşliğinde birlikte yapılan gevşeme egzersizleri ile sona ererken kaygı durumunda bu egzersizlerden faydalanılabileceği vurgulandı.

 

 


Haber
:
Fatma Karamuk
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
önder çelen
Tarih
:
22 Kasım 2016, Salı 13:52
Okunma
:
1.380 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları