Adana Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Adana Okyanus Koleji "Benego Dikkat Testi ve Öğrenme Modelleri" Semineri
Adana Okyanus Koleji "Benego Dikkat Testi ve Öğrenme Modelleri" Semineri Adana Okyanus Koleji "Benego Dikkat Testi ve Öğrenme Modelleri" Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Koleji’nde Rehberlik Biriminin düzenlediği, Okul Öncesi ve İlkokul velilerine yönelik "Başarının Anahtarı Dikkat ” semineri, 7 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 18.00’de Uzman Psikolog Dr. Halil İbrahim Erden’in katılımıyla gerçekleşti.

Seminer öncesi kokteyl alanında bir araya gelen velilerimiz, Rehberlik Birimi ve Dr. Halil İbrahim Erden ile birebir sohbet etme imkânı buldu. Kokteylden sonra seminer salonuna geçen velilerimize daha önceden öğrencilerimize uygulanmış olan Benego Dikkat Testi’nin raporları dağıtıldı.

Yapılan "Benego Dikkat Testi" ile veliler, çocuklarının dikkati  hakkında ayrıntılı bilgi edinebiliyor. Benego Testi, öğrencinin dikkatinin ne düzeyde olduğunun belirlenmesi ve bu dikkate yönelik alanların geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda bilgi sağlıyor.

Seminerde dikkat kavramı ve dikkatin önemi  hakkında bilgi veren Dr. Halil İbrahim Erden, dikkat türlerinin sosyal yaşantı ve akademik başarıya etkisinden bahsetti. Görsel, sayısal, işitsel, genel dikkat alanları ile ilgili bilgi verdi. Çocuğun gelişimi konusunda önemli kriterlerden biri olan dikkat ile ilgili, "Dikkat dağınıklığı ve Dikkat eksikliği" arasındaki farka değindi.

İlginin yoğun olduğu seminerin bitiminde ise velilerimize katılım sertifikaları verildi.


Haber
:
Fatma Karamuk
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Önder Çelen
Tarih
:
18 Aralık 2015, Cuma 11:52
Okunma
:
1.961 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları