Adana Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Adana Okyanus Anadolu Lisesi "Karacaoğlan Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi'ni" Ziyaret Etti
Adana Okyanus Anadolu Lisesi "Karacaoğlan Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi'ni" Ziyaret Etti Adana Okyanus Anadolu Lisesi "Karacaoğlan Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi'ni" Ziyaret Etti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Edebiyat Zümresi 21 Kasım Pazartesi günü 10. sınıf öğrencileri ile “Karacaoğlan Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi’ni" ziyaret etti.

Edebiyat Zümresi 21 Kasım Pazartesi günü 10. sınıf öğrencileri ile “Karacaoğlan Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi’ni" ziyaret etti.

Kütüphane görevlisi eşliğinde müzeyi gezen öğrenciler, müze hakkında detaylı bilgiler edindiler. 95 yıllık tarihe sahip konakta bazı büyük yazarlara ait eşyaları görüp inceleme fırsatı bulan öğrenciler, aynı zamanda duvarları süsleyen Adana’da yaşamış ünlü şair ve yazarların portrelerini inceleyerek onları tanıma fırsatı yakaladılar. Kütüphanenin toplantı ve konferans salonu olarak kullanılan bölümüne alınan öğrenciler Adana’da yaşamış yazarlar hakkındaki bilgileri kütüphane görevlisinden dinlediler. Ardından Edebiyat öğretmenleri Seray Gökçe’den kütüphanenin adını taşıdığı Karacaoğlan’ın hayatı ve eserleri hakkında kısa bir sunum dinleyen öğrenciler, Karacaoğlan’a ait eserleri incelediler.

10. sınıf öğrencileri müfredatlarında yer alan Karacaoğlan’ın hayatı ve eserleri konusunu yaşayarak öğrendiler ve böylece bilgilerinin kalıcılığını arttırarak kolay öğrenme sağladılar.

Geziye Edebiyat öğretmenlerinin yanında 10. sınıfların danışman öğretmenleri de eşlik ettiler.

 

   


Haber
:
Serpil Yiğit
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Önder Çelen
Tarih
:
05 Aralık 2016, Pazartesi 15:44
Okunma
:
1.723 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları