Adana Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Adana Okyanus 5 Ocak Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Coşkusunu Yaşadı
Adana Okyanus 5 Ocak Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Coşkusunu Yaşadı Adana Okyanus 5 Ocak Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Coşkusunu Yaşadı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Kolejinde 5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlama programı bayram havasında kutlandı.

Adana Okyanus Koleji 5 Ocak Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Coşkusunu Yaşadı

5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutlama programı okul konferans salonunda gerçekleştirildi.

Program Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibinin gösterisi ile başladı. Okulumuz öğrencileri büyük bir coşku ile bando ekibinin gösterisine eşlik etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla okulumuz tarih öğretmeni Aydın Küçük kurtuluş mücadelesi hakkında bizleri bilgilendirdi. Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Elif Adem “5 Ocak” adlı şiirini seslendirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Adana’nın yöresel danslarını sergileyerek salondakilere görsel bir şov yaşattılar. Kazanılan bu şanlı zaferi, tarihin tozlu sayfalarında kalmış birkaç fotoğrafla yaşatmak adına slayt gösterisi gerçekleştirildi.

Okulumuz Türkçe öğretmenleri Melike Üçel ve Ayten İlknur’un hazırladığı “Adanalım” adlı müzikli gösteri salondakiler tarafından büyük ilgi gördü. Ardından okulumuz lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Bayrak Şiiri, Bayrak Şairi” isimli drama gösterisi ile kutlama programı sona erdi.

Program sonrasında törenimize katılarak bizlere bu kurtuluş gününü daha bir anlamlı kılan Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerine okulumuz lise müdürü Serpil Yiğit teşekkür plaketlerini sundu.

Lise öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Adana’nın tarihi fotoğraflarından oluşan sergimiz tören bitiminde öğrencilerimizin anlatımlarıyla sınıfların görseline sunuldu.

 


Haber
:
Serpil Yiğit
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
ÖNDER ÇELEN
Tarih
:
13 Ocak 2017, Cuma 10:30
Okunma
:
3.183 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları